ALLTID KORREKTUR · STOR UTSTÄLLNING · SNABBA LEVERANSER · info@profilservice.se ·  010-155 10 00

Märkningsmetoder

Vi tillhandahåller en mängd olika märkningsmetoder. Nedan förklaras de vanligaste metoderna för profilering. Är du osäker på vilken metod som passar er bäst, kontakta gärna oss för konsultation.

icon box image

Tampotryck

Tampotryck är den vanligaste typen av märkning på hårda produkter. Det är t.ex. med tampotryck de flesta pennor märks. För att kunna starta en produktion med tampotryck behövs en kliché. En silikonkudde “hämtar upp” trycket på klichén och trycker sedan dit den på den tilltänkta profilprodukten. Varje färg trycks var för sig, det är därför det kostar med desto fler färger som skall tampotryckas.

icon box image

Screentryck

Screentryck är den klassiska typen av textil produktmärkning. För att göra ett screentryck behövs en schablon. Schablonen är en tunn polyesterväv som är fastspänd i en ram. Motivet som ska tryckas skapas med ett genomsläpp i schablonen. När färg dras över väven kommer det endast färg där man öppnat schablonen. På så sätt fastar rätt färg på rätt plats. För varje färg som ska tryckas behövs en ny schablon.

icon box image

Brodyr

Brodyr är en elegant märkningsmetod där motivet sys fast direkt på produkten. För att göra en brodyr krävs ett mönsterkort. Mönsterkortet är en programmering, så brodyrmaskinen vet hur stygnen ska gå. Brodyr passar väldigt bra på material där tryck inte fäster tillräckligt, eller om man vill göra en extremt beständig märkning.

icon box image

Transfertryck

Transfertryck är ett tryck där motivet värms fast. Metoden fungerar ungefär som ett screen- tryck, men istället för att trycka motivet direkt på ett plagg så trycks det på en pappersbärare. På detta sätt kan man “lagerföra” sina tryck och värma på dem när man får behov. Bäraren med trycket läggs sedan på produkter som ska transfertryckas, och i våra maskiner fästs trycket dit med högt tryck och en mycket hög temperatur. När man vill ha enastående tryckkvalitet på textilprodukter rekommenderar vi transfertryck.

icon box image

Lasergravyr

Lasergravyr är en elegant märkning som tillämpas på metaller. Lasern tar bort det översta lagret av metall, och släpper fram det som döljer sig bakom. En svart penna kan t.ex. graveras för att ta bort den övre svarta färgen och släppa fram det metallfärgade materialet som ligger underst.

icon box image

UV Digitaltryck

Digitaltryck görs i avancerad skrivare som printar direkt på produkten (likt en vanlig skrivare man har på kontoret). Med digitaltryck kan man trycka bilder och motiv som inte är möjliga med tampotryck. Digitaltryck blir i regel inte lika skarpa och beständiga som tampotryck.

icon box image

Domning

Märkningsmetoden domning är ett smidigt sätt att märka produkter. Logotypen trycks repeterat på ett självhäftande pappersark. När trycken är gjorda läggs ett lager av mjuk plast överst. Detta skapar en 3D-effekt och man kan fästa trycket på allt från pennorna till företagets datorer. Dekalerna kallas även för expoxydekaler, logotypes, ecodomes.

icon box image

Embossing

Embossing görs med fördel på läderprodukter, tjockare textiler eller andra produkter som är formbara. Ett verktyg skapas efter ert motiv, därefter trycks verktyget med extremt tryck mot produkten som ska märkas. En väldigt elegant och stilrent märkningsmetod.

VILKEN TYP AV PRODUKT SÖKER DU?

Miljö

Ekologiskt, FairTrade och rättvist. Våra mest miljövänliga trycksaker hittar du här.

Budget

Trycksaker och produkter som är en del av det mest prisvärda i vårt sortiment.

Favorit

Sortimentet med våra personliga favoriter och som vi vet är väldigt omtyckta av våra kunder.

Express

Bråttom? Här hittar du produkter som går att få med extra snabb leverans inom 7 arbetsdagar.

Varför profilservice.se?

Vad gör oss unika? Läs mer om våra styrkor!

Så handlar du

En liten guide till köpprocessen på profilservice.se

Behov av hjälp?

Ring gärna en av våra säljare på tel 010-155 10 00 eller maila oss

Besök vår utställning

Här kan du se våra produkter – 700 kvm showroom! Välkommen!