ALLTID KORREKTUR · STOR UTSTÄLLNING · SNABBA LEVERANSER · info@profilservice.se ·  010-155 10 00

Frågor och svar

Nedan finner ni några vanliga frågor och svar.
Klicka på frågorna för att se svaren.

Hittar du inte det du behöver får ni gärna kontakta vår kundtjänst:

Telefon: 010-155 10 00
Mail: info@profilservice.se

faq

 • Kan jag besöka er utställning?

  Ja – här hittar ni ett stort utbud av profilprodukter, profilkläder samt exponeringsmaterial. Boka gärna en tid innan ni kommer förbi för att få bästa möjliga service. Vi håller till på Gillbergagatan 40 i Tornby, i Linköping. Gratis parkering finns precis utanför lokalen. Välkommen!

 • Får jag se hur produkterna ser ut innan jag beställer?

  Ja – självklart måste ni se hur produkterna kommer se ut. Ni får alltid ett kostnadsfritt korrektur (digital skiss) på era önskade produkter ihop med er offert som ni godkänner innan beställningen är bindande.

 • Kan jag handla som privatperson?

  Vi riktar oss till företag och föreningar men om du vill handla som privatperson går det bra, minsta ordervärde är 5 000 kr och vi tillämpar förskottsbetalning mot faktura.

 • Hur levereras varorna?

  Varorna kan levereras med företagspaket eller levereras med någon av våra egna bilar. Om ni så önskar kan ni hämta här hos oss.

 • Kan jag lita på att varorna levereras i tid?

  Absolut! Tack vare vårt egenutvecklade ordersystem och noggrannhet kan vi hålla en extrem hög leveranssäkerhet.

 • Hur lång är leveranstiden?

  Leveranstiden beror på vilken produkt med tryck ni valt och vilken leverantör det är. Produkter som finns lagerförda i Sverige levereras oftast inom 1–2 veckor och från utlandet 3–4 veckor. När ni gör er beställning får ni alltid besked om när ni får era varor levererade och ni får alltid era leveranser i tid.

 • Kan ni erbjuda andra produkter än de som finns på hemsidan?

  Profilservice har 1 000-tals produkter på hemsidan inom det mesta, men söker ni något speciellt som ni inte hittar så hör av er till oss, info@profilservice.se så hjälper vi er att leta fram det ni önskar.

 • Hur går det till när jag skickat förfrågan?

  1. Ni gör er förfrågan.

  2. Ni får en offert.

  3. Efter godkänd offert skickas orderbekräftelse och korrektur (digital skiss) till er mejl.

  4. Ni gör ett godkännande eller gör anmärkning om ändringar.

  5. Ordern läggs in i vårt system, produkterna beställs och trycks.

  6. Vi levererar era tryckta profilprodukter på utsatt leveranstid.

 • Hur skickar jag en förfrågan?

  Hitta de produkter som ni vill trycka er logo eller reklambudskap på, fyll i uppgifter och sen är det bara att trycka på knappen “skicka förfrågan”. Ni får alltid en offert och korrektur att godkänna innan förfrågan är bindande. Det går också bra att ringa, 013-465 15 90 eller mejla info@profilservice.se er förfrågan.

 • Hur fungerar prissättningen?

  Prissättningen på våra produkter baseras på många faktorer. Först och främst beroende på vilket kvantitet som kunden efterfrågar. Vid tryck så påverkas priser kraftigt av hur många färger som skall tryckas. Vid t.ex. transfertryck, screentryck och tampotryck så görs det ett tryck för varje färg. Detta betyder alltså att en penna som ska tryckas med en 3-färgad logotyp måste tryckas tre gånger, varje färg för sig. Läs mer om våra olika märkningsmetoder här.

  Alla priser på Profilservice.se är exkl. moms. Minsta ordervärde är 5 000 SEK ex. moms och frakt för nya kunder.

 • Hur betalar jag?

  Efter utförd leverans skickas en faktura via e-mail till den adress ni angivit. Betalningsvillkor är 30 dagar netto efter godkänt kreditkontroll. Vid ej godkänd kreditkontroll tillämpar vi förskottsbetalning. Vi godkänner ej kontant betalning eller kortbetalning.

 • Kan jag beställa prover?

  Vill ni ha ett prov innan er order kontaktar ni oss via mail, gärna direkt efter eller i en offertförfrågan. Prover skickas vanligtvis kostnadsfritt samma dag. För vissa prover tar vi ut en provavgift som debiteras vid ev. order.

 • Var producerar ni varorna?

  Alla våra varor produceras på olika ställen i världen. En vanlig kombination är t.ex. att en större produktion av neutrala varor görs i t.ex. Asien. Dessa förädlas sedan i mindre serier åt företag i Sverige.

 • Hur fungerar expressbeställning?

  Många av våra produkter kan vi leverera extra snabbt till våra kunder. Leta efter symbolen med en klocka på i webbshoppen. I vissa fall tar vi ut en avgift för att leverera mot express, men i många fall så är priset detsamma. Vi skickar alltid en offert där ev. expressavgifter specifieras. På de produkter som är märkta med expressleverans kan vi inte i förväg garantera att vi kan utföra en expressleverans. Det är först när vi mottagit ordern och stämt av med vår produktion som vi kan garantera en viss leveranstid. Hör med oss först!

  Var noga med att skriva in er deadline, samt vart det ska finnas på deadline-dagen. Då vi ser att det är bråttom kommer vi prioritera er förfrågan och kontakta er omgående.

 • I vilket format vill ni ha loggan?

  När vi märker produkter behöver vi ha motivet som ska tryckas i rätt format. För att alltid kunna leverera god kvalité och hög upplösning behöver vi därför er logotype i vektorformat. Några exempel på vektorfiler är:

  • EPS
  • CDR
  • PDF
  • AI

  Finns det inget vektororiginal kan vi oftast att göra en vektorisering, men vi har då svårt att garantera ett fullgott resultat.

  Samtliga typsnitt som skickas till oss, t.ex. texten i er logotype måste vara vektoriserad (konverterade till banor). Risken när texterna inte är vektoriserade är att de ersätts om “på vägen” utav ett annat typsnitt.

  Vid digitaltryck föredrar vi original i CMYK. Vid de mer traditionella märkningarna så som brodyr, tampotryck, screentryck m.m så behöver vi era PMS färger. Vet ni inte vilken PMS färg som ska användas kan vi kostnadsfritt ta fram förslag på passande PMS färger.

  Rasteroriginal (vanliga bilder) ser taggiga ut när de förstoras. Dessutom finns det inga kantlinjer att utgå ifrån när t.ex. en kliché eller en schablon skapas.

  I ett vektororiginal finns det skarpa linjer, då logotypen är gjord i banor kan man förstora den precis så stort man önskar, utan att komprimera kvalitén.

VILKEN TYP AV PRODUKT SÖKER DU?

Miljö

Ekologiskt, FairTrade och rättvist. Våra mest miljövänliga trycksaker hittar du här.

Budget

Trycksaker och produkter som är en del av det mest prisvärda i vårt sortiment.

Favorit

Sortimentet med våra personliga favoriter och som vi vet är väldigt omtyckta av våra kunder.

Express

Bråttom? Här hittar du produkter som går att få med extra snabb leverans inom 7 arbetsdagar.

Varför profilservice.se?

Vad gör oss unika? Läs mer om våra styrkor!

Så handlar du

En liten guide till köpprocessen på profilservice.se

Behov av hjälp?

Ring gärna en av våra säljare på tel 010-155 10 00 eller maila oss

Besök vår utställning

Här kan du se våra produkter – 700 kvm showroom! Välkommen!