KUNDTJÄNST · ÖPPET ALLA HELGFRIA VARDAGAR KL 8-17 · [email protected] ·  010-155 10 00

Frågor och svar

Nedan hittar du några av de vanligaste frågorna som ställs av våra kunder. Klicka på respektive fråga för att se ett svar.

Hittar du inte svaret på just din fråga så får du gärna kontakta vår kundtjänst på:

Telefon: 010-155 10 00
Mejl: [email protected]

ALLMÄNT

faq

 • Startkostnad, PMS, transfer… Jag förstår ingenting! Vad betyder detta?

  Ingen fara, vi har många olika termer som kan vara krångliga att hålla reda på. Som tur är så har vi samlat en ordlista med förklaringar av de termer som kan vara bra att förstå när du beställer av oss. Vi har också en komplett FAQ med de vanligaste frågorna som vi får, samt svar på dessa. Hittar du inte det du söker är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst på tel. 010-155 10 00 eller [email protected].

 • Hur skickar jag en förfrågan?

  Här på vår hemsida kan du enkelt skicka en offertförfrågan via de formulär som finns på varje produktsida. Fyll i dina kontaktuppgifter, ytterligare information, bifoga din logotyp och skicka sedan in din förfrågan med knappen längst ner. Vi återkommer sedan så snart vi kan med din offert och korrektur. Du är också välkommen att kontakta kundtjänst direkt med din förfrågan på tel. 010-155 10 00 eller [email protected]

 • Hur går det till när jag skickat förfrågan?

  Se komplett orderförlopp genom att läsa mer om beställningsprocessen. När vi fått in din offertförfrågan så går den direkt till vår kundtjänst som återkommer till dig inom kort med din offert som du godkänner när du är nöjd. Vi skickar sedan en orderbekräftelse som blir bindande när du accepterar denna. Din beställning läggs då automatisk in i vårt ordersystem och blir inom kort hanterad av vårt backoffice som skickar dig ett korrektur (digital skiss) av dina produkter där du kan se förväntat resultat. Du kan precis som med din offert godkänna detta alternativt avslå korrekturet med dina önskade designändringar.  Efter att ditt korrektur fått ditt godkännande så trycks dina produkter och levereras till dig med efter beräknade utskicks- och leveransdatum.

  Självklart återkopplar vi till dig när du mottagit dina produkter och säkerställer att har blivit nöjd!

 • Hur betalar jag?

  Efter utförd leverans skickas en faktura via mejl till den adress ni angivit. Betalningsvillkor är 30 dagar netto efter godkänt kreditkontroll. Vid ej godkänd kreditkontroll tillämpar vi förskottsbetalning. Vi godkänner ej kontant betalning eller kortbetalning.

 • Kan ni erbjuda andra produkter än de som finns på hemsidan?

  Självklart! Vi har över tusen olika produkter upplagda på hemsidan men utöver dessa erbjuder vi de kompletta sortimenten från alla våra leverantörer och fabriker. Bläddra gärna i de utvalda katalogerna. Skulle det vara så att du fortfarande inte hittar det du söker så är du välkommen att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig att leta fram din unika produkt!

 • Kan jag handla som privatperson?

  Vi riktar oss främst till företag och organisationer men om du vill handla som privatperson går det bra, minsta ordervärde är 5 000 kr och vi tillämpar förskottsbetalning mot faktura.

TRYCK & MOTIV

Tryck & motiv

 • I vilket format vill ni ha loggan?

  När vi förbereder produkter för tryck så behöver vi ha motivet som ska användas i rätt filformat. För att alltid kunna leverera en god kvalité och hög upplösning på slutprodukten behöver vi därför din logotyp i ett vektoriserat format. Några exempel på vektorfiler är:

  EPS, PDF, AI, CDR

  Finns det inget tryckoriginal som är vektoriserat kan vi oftast att utföra en snabbare vektorisering, se vår prislista för originalarbeten, men vi har då svårt att garantera ett lika gott resultat som ett från början korrekt tillverkat grafiskt original.

  Eventuella typsnitt som antingen ingår i din logotyp eller som ska användas av oss för att skriva texter måste antingen tillhandahållas till oss på separat fil eller sparas som färdigställda banor inuti vektorfilen. Risken är annars att vi saknar typsnittet och ej kan göra ett korrekt utformat tryckoriginal.

 • Hur vet jag att min logotyp eller motiv är tillräckligt högupplöst för att tryckas?

  Det finns flera olika sätt att säkerställa detta. Skicka gärna in ditt tryckoriginal till oss så returnerar vi en utskrift där du själv kan kontrollera tryckkvalitén. Är ditt tryckoriginal korrekt vektoriserat så är det alltid tillräckligt högupplöst för att tryckas för alla ändamål.

 • Hur stort kan jag trycka min logotyp?

  Alla våra produkter har olika stora tryckytor. På vissa produkter specificeras det under ”Teknisk info”, en maximal storlek på tryck efter tryckmetod. Skulle denna information det inte finnas på hemsidan, fråga gärna oss när du gör din offertförfrågan. Vi tillhandahåller självklart tryckförslag på alla våra produkter, utan extra kostnad.

 • Hur vet jag om mitt motiv går att använda för en specifik tryckmetod?

  Vår kundtjänst tar gärna emot filen med din logotyp eller motiv och återkommer med rådgivning och förslag på lämpliga tryckmetoder. Vid behov kan vi också göra bearbetning av ditt tryckoriginal för att nå bästa möjliga slutresultat med vald tryckmetod. Se vår prislista för originalarbete här.

 • Varför kan samma tryckmetod ha olika pris på olika produkter?

  De flesta produkter trycks direkt hos våra leverantörer och fabriker men vissa produkter har vi möjlighet att trycka på i vårt eget tryckeri. För vissa produkter krävs det dessutom mer jobb att utföra en viss märkning och det är därför kostnaderna kan variera.

 • Kan ni trycka på våra egna kläder som vi inte köpt hos er?

  Ja, vi har möjlighet att trycka på textila produkter som tillhandahålls av kund. Dock gäller separata villkor och vissa reservationer när vi får denna förfrågan från kunden. Läs mer om de fullständiga villkoren här!

PRODUKTER & SORTIMENT

Produkter & sortiment

 • Måste jag beställa mina produkter med tryck?

  Vi uppmuntrar dig såklart att beställa märkta produkter eller kläder av oss, men ibland så händer det av vi levererar produkter helt utan tryck. Vi ber dig i så fall göra en separat offertförfrågan på önskad produkt så återkommer vi med pris.

 • Kan jag beställa prover?

  Absolut! Vi erbjuder ett kostnadsfritt, otryckt produktprov utan krav på beställning. Oftast kan vi leverera detta prov samtidigt som vi återkommer med din offert. Observera att för vissa dyrare produkter har vi krav på att proverna returneras till oss, annars förbehåller vi oss rätten att debitera dig det totala produktvärdet.

 • Får jag se hur den färdiga produkten kommer att se ut innan jag beställer?

  Ja – Självklart får du se hur produkterna kommer att se ut. Du i får alltid ett kostnadsfritt korrektur (digital skiss) av oss på dina önskade produkter som du ombeds godkänna innan din beställning blir bindande.

 • Hur vet jag vilka storlekar jag ska beställa?

  I största möjliga mån försöker vi ha en nedladdningsbar storleksguide på alla våra profilkläder här på hemsidan. I de fall en storleksguide saknas ber vi dig kontakta vår kundtjänst för att få dessa mejlade till er. Vi kan även erbjuda färdiga mallar för insamling av storlekar från flera medarbetare om du önskar beställa en större mängd profilkläder.

 • Går det att beställa kläder med samma tryck i olika storlekar, färger och passform?

  Ja! Vi erbjuder många profilkläder som är delar av kollektioner, där du fritt kan blanda mellan tillgängliga varianter såsom storlekar, färger och dam/herr/barn i din beställning.

 • Hur fungerar prissättningen?

  Prissättningen på våra produkter baseras på många faktorer. Först och främst beroende på vilket kvantitet som efterfrågas. En tumregel är att desto fler antal av en produkt som beställs samtidigt, desto billigare blir priset per styck. Vidare så påverkas priset av både märkningsmetod och antal färger som ska tryckas. På nästan alla våra produkter tillkommer sedan en startkostnad. Alla priser här på hemsidan anges exkl. moms om inget annat specificeras. Minsta ordervärde är 5 000 SEK exkl. moms plus frakt för nya kunder.

 • Är era företagsgåvor avdragsgilla?

  Ja, men det finns vissa regler kring vad gåvor till kunder och personal i så fall får kosta samt hur de bör delas ut. En tumregel är att en gåva får kosta max 450 kr till personal och 225 kr inkl. moms till kunder. Vår kundtjänst kan svara på de flesta frågor kring företagsgåvor. Vid minsta osäkerhet ber vi er efterfråga experthjälp från sakkunnig.

 • Kan jag beställa ett färre antal produkter än det som står i prislistan?

  Även fast det går att beställa ett fåtal av en produkt blir ordersumman oftast densamma som vid det rekommenderade minsta antalet. Detta eftersom priset per produkt ökar exponentiell desto färre produkter som beställs.

PRODUKTION & LEVERANS

Produktion & leverans

 • Var tillverkas era produkter?

  Alla våra produkter produceras och levereras från olika ställen i världen. Vi arbetar aktivt för att dessa produkter och våra leverantörer ska hålla en så hög standard som möjligt avseende miljö, kvalité och socialt ansvar. Generellt gäller att vi har som krav på våra leverantörer att de följer all lokal lagstiftning och uppträder på ett ansvarsfullt och etiskt sätt avseende förhållandet till de anställda, miljöarbete och säkerhetstänkande. Läs gärna mer om vår miljöpollicy, kvalitetsarbete samt Code of Conduct.

 • Hur levereras varorna?

  Varorna levereras med företagspaket eller med någon av våra egna transportbilar. Om du så önskar kan du självklart hämta dina produkter i vårt lager i Linköping.

 • Kan jag lita på att jag får min beställning inom utlovad leveranstid?

  Absolut! Tack vare vårt egenutvecklade ordersystem, automatiserade logistikrutiner och god kund- och leverantörskontakt har gjort att vi kan hålla en extrem hög leveranssäkerhet på 99% (2019).

 • Kan jag få mina produkter med snabbare leverans än vad det står på hemsidan?

  Om du har bråttom så rekommenderar vi alltid att du väljer en produkt från vårt expressortiment. Skulle du önska få en produkt extra snabbt som inte ingår i detta sortiment så har vi viss möjlighet att skynda på leveranstiden – Dock mot en högre kostnad.  Eventuella expressavgifter specificeras alltid på din offert. Observera att det är först när vi mottagit din förfrågan och stämt av med leverantör som vi kan garantera en viss leveranstid. Kontakt vår kundtjänst vad som gäller för expressleverans av just din produkt.

 • Hur fungerar en expressbeställning?

  Många av våra produkter kan vi leverera extra snabbt till våra kunder. Dessa produkter finns här på hemsidan med symbolen av ett rymdskepp och är samlade här. I vissa fall tar vi ut en avgift för att leverera mot express, men i många fall så är priset detsamma då flera av leverantörerna är nationella. Eventuella expressavgifter specificeras alltid i din offert.

  I undantagsfall kan vi inte i förväg garantera att vi kan utföra en expressleverans. Det är först när vi mottagit din förfrågan och stämt av med leverantör som vi kan garantera en viss leveranstid.

  Vid en offertförfrågan av expressprodukt, var noga med att skriva in deadline, samt vart produkterna ska levereras på deadline-dagen.

 • Hur lång är leveranstiden?

  Leveranstiden på beställningar beror på vilken produkt och tryckmetod som du har valt samt vilken leverantör det är. Produkter som finns lagerförda i Sverige levereras oftast inom 1–2 veckor, från Europa 3–6 veckor och Asien 6–10 veckor. När du gör er beställning får ni alltid besked om uppskattad leveranstid av dina produkter. Kontakta oss gärna om du har en tidspressad situation då vi med hjälp av expressproduktion och flygfrakt både kan designa, tillverka och frakta hem t ex logoband från Asien på en vecka.

 • Hur kommer min företagsgåva förpackad?

  I princip alla våra företagsgåvor kommer i en fin presentförpackning men undantag kan förekomma. Är ni osäkra rekommenderar vi att ni kontaktar vår kundtjänst för att få exakt förpackningsinformation.

 • Hur kommer min exponeringsprodukt förpackad?

  Beroende på produkt så finns det olika typer av förpackningslösningar. Många produkter kommer levererade inklusive bärväska eller liknande men skulle detta inte vara fallet så hjälper vi självklart er med att hitta rätt tillbehör för förvaring till just ditt mässmaterial.

VILKEN TYP AV PRODUKT SÖKER DU?

Miljö

Ekologiskt, FairTrade och rättvist. Våra mest miljövänliga trycksaker hittar du här.

Budget

Trycksaker och produkter som är en del av det mest prisvärda i vårt sortiment.

Exklusiv

Upplev vardagslyx med vårt lite dyrare sortiment med extra hög kvalité.

Favorit

Sortimentet med våra personliga favoriter och som vi vet är väldigt omtyckta av våra kunder.

Express

Bråttom? Här hittar du produkter som går att få med extra snabb leverans inom 7 arbetsdagar.

icon box image

Om oss

Läs mer om WDP | Profilservice.se, vår företagshistoria, mål och visioner.

Varför WDP | Profilservice.se?

Vad är det som vi gör oss unika? Läs mer om våra främsta styrkor här.

Medarbetare

Hitta kontaktuppgifter till oss som jobbar på WDP | Profilservice.se.

Kundtjänst

Vi har öppet helgfria vardagar kl 8-17. Ring oss på 010-155 10 00 eller maila [email protected]